Onze gedegen opleiding, onze jarenlange vakervaring en onze enthousiaste gedrevenheid staan garant voor een professionele benadering. In ons familiehotel wordt u op een persoonlijke wijze ontvangen en met de best mogelijke zorgen omringd.

Onze inzet werd in juni 2010 beloond met het Q-label en het jaar daarop met een vierde ster.

History restaurant

De start

Het Grand Hotel Belle Vue werd in 1912 ontworpen door architect Oscar Dumont op een driehoekig grondplan waarvan de drie hoeken beklemtoond worden door een toren. De doorlopende luifels met bekronende balkons boven de begane grond en de eerste verdieping zorgen voor een horizontaliserend effect. Het pseudo-vakwerk op de bovenverdieping en de puntgevels wijzen op een Anglo-Normandische invloed.

Opkomend toerisme

Het hotel dateert uit een periode dat het opkomende toerisme De Haan ingrijpend wijzigde. Van massatoerisme zoals we dat vandaag kennen, was toen nog geen sprake; reizen was immers het voorrecht van de allerrijksten. De hotelgasten waren aanvankelijk in hoofdzaak Engelsen die fortuin gemaakt hadden in het koloniale India. Ze reisden met hun gevolg tot aan het nabijgelegen tramstation van De Haan, waar ze werden opgehaald door de portiers van het hotel, uitgedost in typische rode pakken.

History

Albert Einstein

Leuk om te weten is dat de geleerde Albert Einstein die, op de vlucht voor het naziregime, in 1933 zes maanden in De Haan verbleef, hier vaak op het terras van een kopje thee met koekenbrood kwam genieten.

Familie De Groote - Van Brussel

Tot 2006 was het hotel onafgebroken in handen van dezelfde familie die drie generaties lang door haar professionele gastvrijheid het Grand Hotel Belle Vue liet uitgroeien tot een waar begrip aan de Belgische kust.

Onder de gedreven leiding van Didier en Petra De Groote - Van Brussel waait sedert september 2006 een nieuwe, frisse wind door Grand Hotel Belle Vue, zij maakten immers er een erezaak van om de glorie en de klassevolle uitstraling van het prachtige gebouw te accentueren en het interieur met zachte hand te verjongen. Sindsdien zijn gasten zowel in het hotel als in de vernieuwde Bistro Place Royale het hele jaar welkom.

In 2021 bekroonde de gemeente De Haan de renovatie van Grand Hotel Belle Vue met de eerste erfgoedpluim ooit.

202 GH BELLE VUE Copyright COBA Photography High Res1

Q Label en 4 sterren

In 2010 behaalde Grand Hotel Belle Vue het Q-label.Dit teken staat garant voor een kwalitatieve dienstverlening aan de hoogste eisen.

In 2014 werd het onderscheiden met een vierde ster.